Verantwoord Alcoholgebruik

BergoVino en verantwoord alcoholgebruik

Bij BergoVino vinden we het belangrijk dat je als volwassene kunt genieten van een lekker glas wijn of andere drank, maar wel op een verantwoorde manier. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid als drankenspeciaalzaak en willen we bijdragen aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Hieronder vind je enkele tips voor verantwoord alcoholgebruik:

Drink met mate 

Geniet van je wijn of drank, maar drink niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid alcohol. Voor volwassenen is dat maximaal twee glazen per dag.

Ken je grenzen

Weet hoeveel alcohol je kunt drinken voordat je dronken wordt en respecteer je eigen grenzen.

Eet voldoende en drink water

Zorg ervoor dat je genoeg eet en drink tussen de alcoholische dranken door ook water. Dit helpt om de effecten van alcohol te verminderen en om gehydrateerd te blijven.

Rijd niet onder invloed

Als je alcohol hebt gedronken, stap dan niet achter het stuur. Zorg voor een alternatief vervoersmiddel, zoals een taxi of openbaar vervoer.

Drink niet tijdens zwangerschap

Drink geen alcohol als je zwanger bent of probeert zwanger te worden.

Verantwoord schenken

Als gastheer of gastvrouw heb je ook een verantwoordelijkheid. Schenk niet te veel en wees alert op de signalen van je gasten. Zorg ook voor non-alcoholische alternatieven.

 

Jonger dan 25 jaar? Laat je ID zien!

We verkopen geen alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 jaar en doen er alles aan om te voorkomen dat minderjarigen alcohol kopen of drinken. Dit is niet alleen wettelijk verboden, maar ook om te voorkomen dat jongeren onverantwoordelijk omgaan met alcohol.

Jonger dan 25 jaar? Laat je ID zien! We vragen bij BergoVino bij aankoop van alcoholhoudende dranken om legitimatie aan alle personen onder de 25 jaar. Het kan dus zijn dat je er jonger uitziet dan je werkelijk bent en daarom om legitimatie gevraagd wordt. Dit is niet bedoeld om je te pesten, maar om te zorgen dat we geen alcohol verkopen aan minderjarigen.

Samen kopen is samen legitimeren Als een ouder met een kind onder de 25 jaar bij ons aan de kassa komt, vragen we bij twijfel beide om legitimatie. Bijvoorbeeld als er sprake is van consumptie door het minderjarige kind. Onze medewerkers zijn hierin getraind en houden zich strikt aan deze regels. We vragen hiervoor om je begrip.

Tips voor ouders

Wil je als ouder bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik van je kinderen? Geef dan zelf het goede voorbeeld door met mate te drinken en stel duidelijke regels op, zoals geen alcohol onder de 18 jaar. Informeer jezelf over de werking en de gevolgen van alcohol.

We willen graag dat onze klanten kunnen genieten van een lekker glas wijn of drank, maar wel op een verantwoorde manier.

Heb je vragen over ons alcoholbeleid of over verantwoord alcoholgebruik? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Domaines Pierre Chavin, Pierre Zero Sparkling 0%
€7,10
NOA, Sparkling, Alcoholvrij
€3,40
Domaines Pierre Chavin, Pierre Merlot Zero 0%
€6,45
Domaines Pierre Chavin, Pierre Chardonnay Zero 0%, Alcohol vrij
€6,45

Advies op maat

Wijnadvies op uw smaak budget en gelegenheid

Ruim assortiment

Ontdek meer dan 300 wijnen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en nog veel meer landen. Aangeboden in de beste prijs/kwaliteit verhouding

Elke oplage mogelijk

Vanuit voorraad geleverd, vanaf 1 fles te bestellen

BergoVino

Wijn wordt ook wel de vorst van de dranken genoemd. Een goede wijn neemt u mee op reis. Een reis die uw zintuigen prikkelt. Zie, ruik, proef… en geniet! Wij zijn BergoVino en wij delen onze liefde voor wijn graag met u. Wij nemen u mee in de wereld van wijn. Wij laten u kennis maken met het karakter, de geur en de smaak van onze wijnen.