Wijnhuis Moët & Chandon

Wijnhuis Moët & Chandon

In de kelders van het slaperige stadje Epernay in het noorden van Frankrijk liggen meer dan 100 miljoen flessen champagne te rijpen. Dit zijn de wijnkelders van het grootste champagnehuis ter wereld, Moët & Chandon. Sinds de oprichting in 1743 groeide dit huis uit tot de ‘expert of celebration', wereldwijd geliefd om zijn heerlijke sprankeling en feestelijke karakter. De rijke historie van het champagnehuis begint met de oprichting van Claude Moët, een lokale wijnmaker die zich als eerste volledig toelegde op het maken van champagne. Door de visie van zijn befaamde kleinzoon Jean-Rémy groeide Moët & Chandon uit tot een absoluut succes. Als jongen groeide Jean-Rémy op temidden van de 34.000 hectare aan wijngaarden van de champagnestreek, waar hij de knepen van het vak leerde. Zijn passie en kennis van de terroir maakten dat hij de druiven wist om te zetten naar uitmuntende champagne. Al snel kreeg hij een trouw cliënteel bij de Europese aristocratie en werden zijn champagnes de referenties van de streek. Vandaag staat Moët & Chandon voor een prestigieuze champagne, bereid met de beste druiven en volgens traditioneel vakmanschap. De bekendste champagne van het huis is zonder twijfel de Dom Pérignon, een ode aan de Franse monnik die de bereidingwijze voor champagne zou uitgevonden hebben.