Calorieën Rosé wijn

Het belang van calorieën bij het drinken van rosé wijn

Rosé wijn is een populaire keuze voor veel wijnliefhebbers, vooral tijdens de zomermaanden. Hoewel het een heerlijke en verfrissende drank kan zijn, is het belangrijk om rekening te houden met het aantal calorieën dat je consumeert bij het drinken van rosé wijn. In dit artikel gaan we dieper in op de calorie-inhoud van rosé wijn en geven we tips om bewust te genieten van deze lekkere drank.

 

Rosé wijnen | BergoVino

De calorieën rosé wijn

Rosé wijn bevat over het algemeen minder calorieën dan rode wijn, maar meer calorieën dan witte wijn. Gemiddeld bevat een glas rosé wijn (150 ml) ongeveer 100-120 calorieën. Het exacte aantal calorieën kan variëren afhankelijk van het alcoholpercentage en de suikerinhoud van de specifieke wijn.

Voedingswaarden Rosé

Een standaard glas roséwijn is ongeveer 150 ml, hoewel sommige glazen wat groter of kleiner kunnen zijn. De voedingswaarden van een glas roséwijn (150 ml) zijn ongeveer als volgt:

  • Calorieën: 100-120 kcal
  • Koolhydraten: 3-5 gram
  • Suiker: 1-2 gram
  • Eiwit: 0,1-0,3 gram
  • Vet: 0 gram

Het exacte aantal calorieën en voedingsstoffen kan variëren afhankelijk van de specifieke wijn. Over het algemeen bevat roséwijn meer calorieën dan witte wijn, maar minder calorieën dan rode wijn. Het is belangrijk om de calorie-inname van wijn in balans te houden en bewust te genieten van je drankje.

Rosé wijn | BergoVino

Tips voor het bewust genieten van rosé wijn

  1. Houd het aantal glazen in de gaten: Beperk de hoeveelheid rosé wijn die je drinkt en geniet er bewust van. Probeer maximaal één of twee glazen per dag te drinken om de calorie-inname te beperken.

  2. Kies voor een lager alcoholpercentage: Rosé wijnen met een lager alcoholpercentage bevatten over het algemeen minder calorieën. Probeer dus te kiezen voor wijnen met een alcoholpercentage van 11% of minder.

  3. Drink langzaam: Neem de tijd om van je glas rosé wijn te genieten en drink langzaam. Dit helpt niet alleen om de calorie-inname te beperken, maar ook om meer te genieten van de smaak en aroma's van de wijn.

  4. Combineer met gezonde voeding: Combineer je rosé wijn met gezonde voeding, zoals verse groenten, fruit en mager vlees of vis. Zo kun je van je glas wijn genieten en tegelijkertijd een gezonde maaltijd nuttigen.

  5. Kies voor een drogere variant: Droge rose wijnen bevatten over het algemeen minder suiker en calorieën dan zoetere varianten. Probeer dus te kiezen voor een drogere variant om de calorie-inname te beperken.

  6. Houd rekening met de totale calorie-inname: Onthoud dat rosé wijn niet de enige bron van calorieën is. Houd dus rekening met de totale calorie-inname van je dieet en drink bewust om overmatige calorie-inname te voorkomen.

Eindoordeel 

Hoewel rosé wijn een heerlijke en verfrissende drank kan zijn, is het belangrijk om bewust te genieten en rekening te houden met de calorie-inhoud. Door deze tips te volgen, kun je nog steeds van je favoriete drank genieten zonder je zorgen te maken over je calorie-inname.

 

Persoonlijk wijnadvies

Bent u, net als wij, enthousiast (geraakt) over rosé wijn, maar weet u niet goed welke wijn u moet kiezen? Het team van BergoVino biedt u graag een persoonlijk wijnadvies aan. Bij iedere gelegenheid en voor elke smaak hebben wij een passende wijn in ons assortiment. Ook online helpen wij graag bij het bepalen van uw keuze door middel van uw eigen smaakprofiel.

Uw online rosé adviseur | BergoVino

De lekkerste wijnen online bestellen bij BergoVino?

Bij BergoVino bestelt u uw wijnen snel, veilig en makkelijk online. Ons assortiment bestaat uit exclusieve witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen en dessert wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en regio's. Tevens hebben wij een breed assortiment aan vegan (veganistische), biologische en duurzame wijnen. Al onze wijnen zijn per fles te bestellen en worden geleverd met een unieke wijnbeschrijving en serveeradvies, zodat u het verhaal achter de wijn en het wijnhuis kunt ontdekken. Wij streven ernaar om uw wijn binnen twee dagen bij u thuis te bezorgen. Vanaf 75 euro wordt uw wijn gratis thuisbezorgd


Wijn & spijs
de perfecte wijn en spijs combinatie is een uitdaging. De juiste combinatie vergt kennis en ervaring.
Meer informatie
Wijnproeverijen
Bij BergoVino houden wij van wijn en delen deze passie graag met u! Naast ons online en persoonlijk advies, verzorgen wij ook wijnproeverijen.
meer informatie
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Blanco
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Tinto
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Rosado
€9,25
Weingut Tinhof, Tinhof Rosé
€9,40
Weingut Tinhof, Tinhof Blanc "Grüner Veltliner & Co"
€9,40
Domaine Merlet, Merlot
€8,25
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25
Domaine Merlet, Rosé Grenache-Cinsault
€8,40
Domaine Merlet, Sauvignon Blanc
€8,40
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rouge
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rosé
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Blanc
€7,60
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25