Calorieën Witte Wijn

Het belang van calorieën in onze voeding

Calorieën zijn de eenheden waarmee we de energiewaarde van ons voedsel meten. Ons lichaam heeft energie nodig om te functioneren en calorieën zijn de brandstof die ons hiervan voorziet. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel calorieën we binnenkrijgen en welke voedingsmiddelen meer of minder calorieën bevatten. Op deze manier kunnen we ons dieet aanpassen om ons lichaam de juiste hoeveelheid energie te geven.

Droge witte wijn: wat is dat precies? - Libelle Lekker

Voedingswaarden glas witte wijn

Een glas witte wijn bevat over het algemeen ongeveer 120-150 milliliter. De voedingswaarde van witte wijn kan variëren afhankelijk van het type wijn, de hoeveelheid alcohol en eventuele toevoegingen. Over het algemeen bevat een glas witte wijn de volgende voedingswaarden:

  • Calorieën: 80-120
  • Koolhydraten: 1-7 gram
  • Suiker: 1-7 gram
  • Eiwit: 0-1 gram
  • Vet: 0-1 gram

Het aantal calorieën in een glas witte wijn kan variëren afhankelijk van de zoetheid van de wijn en het alcoholpercentage. Droge witte wijnen bevatten over het algemeen minder suikers en minder calorieën dan zoete wijnen. Een glas witte wijn met een laag alcoholpercentage (minder dan 10%) bevat minder calorieën dan een glas witte wijn met een hoog alcoholpercentage (meer dan 14%).

Het is belangrijk om op te merken dat witte wijn geen significante voedingsstoffen bevat, behalve dat het enkele antioxidanten kan bevatten die verband houden met het type druif dat wordt gebruikt bij het maken van de wijn. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het drinken van te veel alcohol schadelijk kan zijn voor de gezondheid en kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. 

De calorieën in witte wijn

Witte wijn is een veel gedronken alcoholische drank die in verschillende varianten verkrijgbaar is. Maar hoeveel calorieën bevat een glas witte wijn eigenlijk? Het aantal calorieën in witte wijn is afhankelijk van de soort wijn en het alcoholpercentage. Over het algemeen bevat een glas witte wijn tussen de 80 en 120 calorieën. Zo bevat een droge witte wijn minder calorieën dan een zoete witte wijn en een glas wijn met een hoger alcoholpercentage bevat meer calorieën dan een glas wijn met een lager alcoholpercentage.

De invloed van witte wijn op ons lichaam

Het drinken van witte wijn kan verschillende effecten hebben op ons lichaam. Ten eerste bevat witte wijn alcohol, wat ons lichaam kan beïnvloeden op verschillende manieren. Zo kan alcohol de bloedvaten verwijden en de bloeddruk verlagen, maar kan het ook zorgen voor uitdroging en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast kan witte wijn ook suikers bevatten, wat kan leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en insulineresistentie.

Witte wijn als onderdeel van een dieet

Ondanks de calorieën en de invloed van witte wijn op ons lichaam, kan het drinken van witte wijn nog steeds deel uitmaken van een gezond dieet. Zo kan witte wijn bijvoorbeeld helpen om de eetlust te verminderen, waardoor we minder snel geneigd zijn om te veel te eten. Daarnaast bevat witte wijn ook antioxidanten, die kunnen helpen om ons immuunsysteem te versterken.

Tips voor het drinken van witte wijn

Als je wilt genieten van een glas witte wijn zonder je zorgen te maken over de calorieën, zijn er een aantal tips die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om te weten welke soorten witte wijn minder calorieën bevatten, zoals droge wijnen met een lager alcoholpercentage. Daarnaast is het goed om te matigen met alcohol en niet meer dan één of twee glazen wijn per dag te drinken. Tot slot is het ook verstandig om witte wijn te combineren met gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging om een gezonde balans te behouden.

 

Persoonlijk wijnadvies

Bent u, net als wij, enthousiast (geraakt) over wijn, maar weet u niet goed welke wijn u moet kiezen? Het team van BergoVino biedt u graag een persoonlijk wijnadvies aan. Bij iedere gelegenheid en voor elke smaak hebben wij een passende wijn in ons assortiment. Ook online helpen wij graag bij het bepalen van uw keuze door middel van uw eigen smaakprofiel.

BergoVino

De lekkerste wijnen online bestellen bij BergoVino?

Bij BergoVino bestelt u uw wijnen snel, veilig en makkelijk online. Ons assortiment bestaat uit exclusieve witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen en dessert wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en regio's. Tevens hebben wij een breed assortiment aan vegan (veganistische), biologische en duurzame wijnen. Al onze wijnen zijn per fles te bestellen en worden geleverd met een unieke wijnbeschrijving en serveeradvies, zodat u het verhaal achter de wijn en het wijnhuis kunt ontdekken. Wij streven ernaar om uw wijn binnen twee dagen bij u thuis te bezorgen. Vanaf 75 euro wordt uw wijn gratis thuisbezorgd


Wijn & spijs
de perfecte wijn en spijs combinatie is een uitdaging. De juiste combinatie vergt kennis en ervaring.
Meer informatie
Wijnproeverijen
Bij BergoVino houden wij van wijn en delen deze passie graag met u! Naast ons online en persoonlijk advies, verzorgen wij ook wijnproeverijen.
meer informatie
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Blanco
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Tinto
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Rosado
€9,25
Weingut Tinhof, Tinhof Rosé
€9,40
Weingut Tinhof, Tinhof Blanc "Grüner Veltliner & Co"
€9,40
Domaine Merlet, Merlot
€8,25
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25
Domaine Merlet, Rosé Grenache-Cinsault
€8,40
Domaine Merlet, Sauvignon Blanc
€8,40
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rouge
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rosé
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Blanc
€7,60
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25