Veganistische Wijn

Is wijn vegan of veganistisch?

Als veganist let je niet alleen op de voeding die je eet, maar ook op andere producten die je gebruikt. Zoals wijn. Maar is wijn eigenlijk wel veganistisch? In deze blog gaan we hier dieper op in.

Wat maakt een wijn vegan?

Je denkt misschien dat wijn van druiven gemaakt wordt en daarom altijd veganistisch is. Maar dit is niet helemaal waar. Tijdens het wijnmaakproces kunnen dierlijke producten gebruikt worden. De meest voorkomende dierlijke producten die in de wijnindustrie gebruikt worden, zijn gelatine, eiwitten, melkproducten en vislijm. Dit kan gebeuren tijdens het klaren van de wijn, wat het proces is waarbij onzuiverheden uit de wijn verwijderd worden. De dierlijke producten binden zich aan deze onzuiverheden en worden vervolgens uit de wijn gefilterd.

Waarom worden dierlijke producten gebruikt bij het maken van wijn?

Dierlijke producten worden gebruikt als een manier om wijn te klaren, wat het proces is waarbij onzuiverheden uit de wijn worden verwijderd. Dit gebeurt meestal nadat de fermentatie heeft plaatsgevonden en voordat de wijn wordt gebotteld. Het gebruik van dierlijke producten in het klaren van wijn is al eeuwen oud en heeft zich ontwikkeld als een manier om de wijn helderder en stabieler te maken.

Hoe herken je veganistische wijn?

Gelukkig zijn er een aantal manieren om te achterhalen of een wijn veganistisch is. Ten eerste kun je op zoek gaan naar een veganistisch keurmerk op de fles. Veel wijnmakers hebben deze keurmerken toegevoegd aan hun flessen om het voor veganisten makkelijker te maken om de juiste wijn te kiezen.

Daarnaast kun je informatie over de wijn opzoeken op de website van de wijnmaker. Veel wijnmakers geven hier informatie over hoe de wijn gemaakt is en of er dierlijke producten zijn gebruikt. Als laatste kun je natuurlijk ook contact opnemen met de wijnmaker zelf om te vragen of de wijn veganistisch isAlles over vegan wijn | BergoVino.

Waarom zou je veganistische wijn kiezen?

Als veganist wil je geen producten gebruiken waarbij dieren betrokken zijn geweest. Maar naast deze ethische overweging zijn er nog meer redenen om voor veganistische wijn te kiezen. Zo kan het zijn dat je een allergie hebt voor dierlijke producten, of dat je simpelweg een meer natuurlijke wijn wilt drinken zonder toevoegingen.

Het gebruik van dierlijke producten kan ook zorgen voor smaakafwijkingen in de wijn. Sommige veganisten beweren dat veganistische wijn beter smaakt dan niet-veganistische wijn omdat

er geen dierlijke producten zijn gebruikt bij het maken van de wijn, waardoor de smaak puurder en onveranderd blijft.

Alles over vegan wijn | BergoVino

Is veganistische wijn duurder?

Een veelgestelde vraag is of veganistische wijn duurder is dan niet-veganistische wijn. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de wijnmaker en het type wijn. Sommige veganistische wijnen zijn duurder omdat de wijnmaker extra stappen moet nemen om de wijn te klaren zonder het gebruik van dierlijke producten. Aan de andere kant zijn er ook veel betaalbare veganistische wijnen op de markt die net zo lekker zijn als niet-veganistische wijnen.

Conclusie

Om samen te vatten: wijn is niet altijd veganistisch omdat dierlijke producten kunnen worden gebruikt tijdens het klaren van de wijn. Gelukkig zijn er manieren om erachter te komen of een wijn veganistisch is, zoals het zoeken naar een veganistisch keurmerk op de fles, het controleren van de website van de wijnmaker of het rechtstreeks contact opnemen met de wijnmaker. Veganistische wijn kan duurder zijn, maar dit hangt af van verschillende factoren.

Als veganist is het belangrijk om te weten wat er in je wijn zit en te kiezen voor veganistische wijn als je dit belangrijk vindt. Door te kiezen voor veganistische wijn, steun je niet alleen een ethisch verantwoorde industrie, maar kun je ook genieten van wijn die op een meer natuurlijke manier is gemaakt.

Persoonlijk wijnadvies

Bent u, net als wij, enthousiast (geraakt) over veganistische wijnen, maar weet u niet goed wat u moet kiezen? Niet getreurd, ons team geeft u graag een persoonlijk wijnadvies. Voor iedere gelegenheid en voor elke smaak hebben wij een passende wijn. Wij bieden u graag persoonlijk advies. Of, laat ons u online helpen bij het maken van uw keuze. Vind uw ideale wijn aan de hand van uw smaakprofiel

BergoVino

Veganistische wijn online bestellen bij BergoVino?

Bij BergoVino bestelt u uw favoriete veganistische wijnen snel, veilig en makkelijk online. Ons assortiment bestaat uit exclusieve witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen en dessert wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en regio's. Tevens hebben wij een breed assortiment aan vegan (veganistische), biologische en duurzame wijnen. Al onze wijnen zijn per fles te bestellen en worden geleverd met een unieke wijnbeschrijving en serveeradvies, zodat u het verhaal achter de wijn en het wijnhuis kunt ontdekken. Wij streven ernaar om uw wijn binnen twee dagen bij u thuis te bezorgen. Vanaf 75 euro wordt uw wijn gratis thuisbezorgd.


Wijn & spijs
de perfecte wijn en spijs combinatie is een uitdaging. De juiste combinatie vergt kennis en ervaring.
Meer informatie
Wijnproeverijen
Bij BergoVino houden wij van wijn en delen deze passie graag met u! Naast ons online en persoonlijk advies, verzorgen wij ook wijnproeverijen.
meer informatie
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Blanco
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Tinto
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Rosado
€9,25
Weingut Tinhof, Tinhof Rosé
€9,40
Weingut Tinhof, Tinhof Blanc "Grüner Veltliner & Co"
€9,40
Domaine Merlet, Merlot
€8,25
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25
Domaine Merlet, Rosé Grenache-Cinsault
€8,40
Domaine Merlet, Sauvignon Blanc
€8,40
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rouge
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rosé
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Blanc
€7,60
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25