Waarom u zou moeten kiezen voor duurzame wijnen

5 redenen om voor duurzame wijnen te kiezen

Steeds meer wijnproducenten zetten zich in voor duurzame wijnbouw. Duurzame wijnbouw houdt rekening met het milieu en het welzijn van de wijnboeren en de lokale gemeenschappen. Maar waarom zou u kiezen voor duurzame wijnen? Hier zijn vijf redenen waarom. 

1. Het is beter voor het milieu

Duurzame wijnbouw gaat hand in hand met milieubescherming. Bij duurzame wijnbouw worden er minder pesticiden en chemische meststoffen gebruikt, waardoor de grond en het grondwater minder vervuild raken. Er wordt ook rekening gehouden met de biodiversiteit en het behoud van natuurlijke habitats. Dit alles heeft een positief effect op het milieu en de gezondheid van de lokale, nationale en internationale gemeenschappen.

2. Het verbetert de kwaliteit van de wijn

Duurzame wijnbouw gaat niet alleen over het beschermen van het milieu, maar ook over het verbeteren van de kwaliteit van de wijn. Door het gebruik van natuurlijke methoden en het behoud van de biodiversiteit, wordt de smaak en het karakter van de wijn versterkt. Het kan leiden tot meer complexe aroma's en smaken en tot wijnen die beter passen bij de lokale terroir.

3. Het ondersteunt de lokale economie

Duurzame wijnbouw helpt ook om de lokale economie te ondersteunen. Door de focus op duurzaamheid en kwaliteit worden lokale wijnbouwers gestimuleerd om hoogwaardige producten te produceren die internationaal kunnen worden verhandeld. Dit draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio en ondersteunt lokale bedrijven en wijnproducenten.

4. Het is ethisch verantwoord

Duurzame wijnbouw gaat ook over ethisch verantwoord ondernemen. Wijnproducenten die zich inzetten voor duurzaamheid, zorgen niet alleen voor het milieu en de lokale economie, maar ook voor het welzijn van de wijnboeren en de lokale gemeenschappen. Dit kan leiden tot betere werkomstandigheden en eerlijke handelspraktijken.

5. Het is toekomstgericht

Duurzame wijnbouw is toekomstgericht. Door te investeren in duurzaamheid, investeren wijnproducenten in de toekomst van hun bedrijf en de planeet. Door de impact op het milieu te verminderen en de kwaliteit van de wijn te verbeteren, kunnen wijnproducenten een duurzame toekomst garanderen voor hun bedrijf en de lokale gemeenschappen.

Conclusie

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor duurzame wijnen. Het is beter voor het milieu, verbetert de kwaliteit van de wijn, ondersteunt de lokale economie, is ethisch verantwoord en het is toekomstgericht en draagt bij aan een duurzame toekomst voor onze planeet en lokale gemeenschappen. Door te kiezen voor duurzame wijnen, kunt u bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd genieten van heerlijke wijnen van hoge kwaliteit. Dus, de volgende keer dat u een fles wijn koopt, overweeg dan om voor een duurzame optie te kiezen en draag uw steentje bij aan een duurzame toekomst.

 

Persoonlijk wijnadvies

Bent u, net als wij, enthousiast (geraakt) over wijn, maar weet u niet goed welke wijn u moet kiezen? Het team van BergoVino biedt u graag een persoonlijk wijnadvies aan. Bij iedere gelegenheid en voor elke smaak hebben wij een passende wijn in ons assortiment. Ook online helpen wij graag bij het bepalen van uw keuze door middel van uw eigen smaakprofiel.

BergoVino

De lekkerste wijnen online bestellen bij BergoVino?

Bij BergoVino bestelt u uw wijnen snel, veilig en makkelijk online. Ons assortiment bestaat uit exclusieve witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen en dessert wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en regio's. Tevens hebben wij een breed assortiment aan vegan (veganistische), biologische en duurzame wijnen. Al onze wijnen zijn per fles te bestellen en worden geleverd met een unieke wijnbeschrijving en serveeradvies, zodat u het verhaal achter de wijn en het wijnhuis kunt ontdekken. Wij streven ernaar om uw wijn binnen twee dagen bij u thuis te bezorgen. Vanaf 75 euro wordt uw wijn gratis thuisbezorgd


Wijn & spijs
de perfecte wijn en spijs combinatie is een uitdaging. De juiste combinatie vergt kennis en ervaring.
Meer informatie
Wijnproeverijen
Bij BergoVino houden wij van wijn en delen deze passie graag met u! Naast ons online en persoonlijk advies, verzorgen wij ook wijnproeverijen.
meer informatie
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Blanco
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Tinto
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Rosado
€9,25
Weingut Tinhof, Tinhof Rosé
€9,40
Weingut Tinhof, Tinhof Blanc "Grüner Veltliner & Co"
€9,40
Domaine Merlet, Merlot
€8,25
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Uitverkocht
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25
Domaine Merlet, Rosé Grenache-Cinsault
€8,40
Domaine Merlet, Sauvignon Blanc
€8,40
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rouge
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rosé
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Blanc
€7,60
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Uitverkocht
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25