Zijn wijn cocktails de nieuwste trend in de cocktail wereld?

De beste wijncocktails maakt u met deze wijnen!

Wijn past perfect bij allerlei soorten gelegenheden en behoort tot een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld. Of het nu een groot feest, eenvoudige maaltijd of cocktail is, wijn is voor velen favoriet vanwege de authentieke smaak. Liefhebbers van goede wijnen weten lekkere wijncocktails altijd te waarderen!

Bij het maken van wijncocktails is het belangrijk om rekening te houden met smaak en balans. De mix van fruit, alcohol en most zorgt vaak voor een aangename verrassing. Deze heerlijke wijncocktails zijn ideaal om de hitte te kunnen weerstaan. Wees creatief en durf een heerlijke witte- en of rodewijn, witte port cocktail uit te proberen!

Onze beste recepten voor een witte wijn cocktail

Punch, champagnesoep, mojito. Er zijn tal van wijncocktails om een ceremonie, een familiefeest of een avond met vrienden voor te bereiden. Hier bieden we u enkele ideeën om een heerlijke witte wijn cocktail te maken voor elk van uw gasten.

Witte wijn punch

De ingrediënten:
1 liter witte wijn
10 cl rum
1 liter vruchtensap
enkele eetlepels rietsuikersiroop

Giet de wijn, rum en vruchtensap in een slakom. Voeg de rietsuikersiroop toe naar smaak. Afhankelijk van het gebruikte sap zal de witte wijn cocktail min of meer zoet zijn. Bewaar minimaal 12 uur in de koelkast voordat u het serveert. Voor een witte wijn cocktail met minder alcohol voegt u een extra liter vruchtensap toe. Laat voor het vruchtensap uw wensen het recept leiden. Guave, passievrucht, ananas, aardbei of abrikoos, alles kan!
Zijn wijn cocktails de nieuwste trend in de cocktail wereld? | BergoVino

Een rode wijn cocktail als heerlijk aperitief!

Mist u de inspiratie om deze zomer zelfgemaakte drankjes als aperitief aan te bieden? Ontdek dan onze cocktailrecepten gemaakt met rode wijn! Om een rode wijn cocktail te maken, is er een eenvoudige regel: gebruik niet uw meest prestigieuze flessen. Bewaar uw kostbare jaargangen voor het middelpunt van de maaltijd. Het is ook een goed idee om voor uw rode wijn cocktail wijnen te vermijden die te rijk zijn aan tannines.

De Tinto de Verano

Een succesvol Spaans recept voor rode wijn cocktail, Tinto de Verano, is eenvoudig en effectief. Dit is een heerlijke cocktail die perfect is op een bloedhete dag!

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 liter vrij zoete rode wijn
1 liter ambachtelijke limonade
Zeste van een hele citroen
IJsblokjes

Schenk in een grote karaf met ijsblokjes de rode wijn en voeg de limonade toe. Voeg de citroenschil toe en meng. Laat uw mengsel zeer koud worden en geniet ervan. Een jonge, fruitige rode wijn zoals een Spaanse Grenache of een Pinot Noir zijn perfect voor deze cocktail.
Zijn wijn cocktails de nieuwste trend in de cocktail wereld? | BergoVino

Een heerlijke cocktail met rosé wijn

Wij bieden een ruime keuze aan kwaliteitsrosés om er een heerlijke roséwijn cocktail mee te maken en uw aperitieven en zomerse maaltijden met vrienden te begeleiden. Van de Provence tot de Languedoc, maar ook in Bordeaux en in het Zuidwesten wint roséwijn aan kwaliteit en biedt echt geweldige ervaringen!

Rosécocktail en rum
Ingrediënten:
2 tot 3 flessen rosé
25 cl rum (wit of amber)
25 cl sinaasappelsap
50 cl ginger ale

Mix alles om de basis van uw cocktail te maken. Koop verschillende soorten meloen en maak kleine meloenbolletjes die u in de cocktail dipt. Voeg muntblaadjes toe om uw roséwijn cocktail fris te maken. Laat de cocktail enkele uren in de koelkast staan voordat u hem serveert. Hierdoor kan het fruit de cocktail goed opnemen en het sap het fruit. Het enige wat u hoeft te doen is van deze heerlijke cocktail genieten met familie of vrienden. De Weingut Tinhof, Tinhof Rosé is fris, geurig en perfect voor de zomer of als aperitief en een prima roséwijn voor cocktails.

Een spannende witte port cocktail

Met witte port kunt u ook heerlijke wijncocktails maken, zoals de Rosemary cocktail, waarvan rozemarijn uiteraard een van de belangrijkste ingrediënten is.

Rosemary cocktail

Ingrediënten:
8 cl witte port
1 takje rozemarijn
1 schijfje gember
1 fles Schweppes Tonic Original

Neem een cocktailglas, plaats het schijfje gember erin en schenk er slechts 1 cl witte port in. Vul het glas vervolgens met ijsblokjes en voeg 7 cl witte port toe. Voeg het takje rozemarijn toe en roer het mengsel door met een staaflepel. Top de cocktail tot slot af met Schweppes Tonic Original. Cocktailliefhebbers raden voor deze witte port cocktail de White Porto Cruz aan.

Verwen uzelf met een rode port cocktail

Wit, rosé of tawny, port is hipper dan ooit. Port moet voor veel consumenten droog gedronken worden, op kamertemperatuur. Maar elke kenner zal het tegenovergestelde vertellen: port moet gekoeld gedronken worden en is gemakkelijk te drinken met een ijsblokje. Een noot van frisheid die des te meer kan worden gewaardeerd, omdat in de Douro-vallei, waar het zijn oorsprong vindt, de temperatuur snel verzengend kan worden. Hier is een recept voor een heerlijke rode port cocktail

Bloody Dark

Ingrediënten (voor 4 mensen):
12 cl rode port
48 cl tonic

Maak deze rode port cocktail direct in het glas. Giet de port erin, dan de Schwepps en ijsblokjes erbij. Serveer in een tuimelglas.

Geen zin in een Mojito? Dan graag een Rojito!

Een Rojito is perfect om het weekend te beginnen zoals het hoort! In plaats van de rum waar normaal gesproken een mojito van wordt gemaakt, vervangt u deze door de rosé wijn en voegt u zoals gewoonlijk de rest van de ingrediënten toe: limoen, suiker, muntblaadjes, gemalen ijs en sodawater.

Ginger wine cocktail voor een romantische avond

Een geweldige klassieke vermoutcocktail die zijn waarde al heeft bewezen en deze versie is verrijkt met een munt-gembermelange.

Ingrediënten:
2 cl witte Martini
5 cl wodka
1 citroenschil
2 cm geraspte gember
1 cl vloeibare rietsuikersiroop
2 muntblaadjes

Plet de gember en munt in een glas en voeg ijs toe. Vul aan met de rest van de ingrediënten en meng grondig. Serveer uw Basic Martini cocktail met verse gember, versierd met een schijfje citroen. Voor de Ginger wine cocktail kunt u de verse gember vervangen door gemberpoeder, dat is beter en langer houdbaar.

De beste cocktails met Prosecco

Limoncello, sorbet, perziken of krenten? Vind jouw ideale cocktail met Prosecco als hoofdingrediënt! Wie zei dat een wijn niet het hart kan zijn van een voortreffelijke cocktail?

Bellini cocktail

We hebben het vaak over Bellini Prosecco omdat de cocktail inderdaad bestaat uit deze sprankelende Italiaanse witte wijn. Het andere ingrediënt is perzikpuree. Belangrijk is dat u de rijpe gele perziken met suikersiroop door een fijne zeef haalt voor een zeer glad mengsel. Dat is essentieel om een perfecte cocktail te verkrijgen.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
3 cl perzikpuree
10 cl Prosecco

Maak het cocktailrecept direct per glas. Giet de perzikpuree in een glas. Voeg dan de prosecco toe. Roer voorzichtig met een menglepel. Uw Bellini cocktail is klaar!
Zijn wijn cocktails de nieuwste trend in de cocktail wereld? | BergoVino

Sorrento Sparkle

Breng de sprankelende zon van Sorrento naar uw tafel en verras vrienden met een uniek plezier!

Ingredienten:
30 ml limoncello cooler
Prosecco
frambozen

Giet de limoncello cooler (uiteraard bevroren) in een glas. Vul met Prosecco en voeg een paar frambozen toe. Dit huwelijk van heerlijke geuren zal u zeker betoveren!

Lemon spritzer

Een cocktail in de kleuren en geuren van de Middellandse Zee, voor een ware zintuiglijke ervaring.

Ingrediënten:
4 plakjes komkommer
4 limoenen
4 basilicumblaadjes
Prosecco

Pers de limoenen uit in een glas, voeg de basilicumblaadjes en plakjes komkommer toe. Laat een paar uur in de koelkast staan zodat het sap de smaken kan opnemen. Filter het limoensap, verwijder de basilicumblaadjes en de plakjes komkommer en giet het in vier glazen die u voor ongeveer een derde vult. Voeg nu de Prosecco toe en garneer uw Lemon spritzer naar wens met schijfjes komkommer en limoen en basilicumblaadjes.
Zijn wijn cocktails de nieuwste trend in de cocktail wereld? | BergoVino 

De lekkerste wijn voor wijncocktails online bestellen bij BergoVino?

Bij BergoVino bestelt u uw wijnen snel, veilig en makkelijk online. Ons assortiment bestaat uit exclusieve witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen en dessert wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en regio's. Tevens hebben wij een breed assortiment aan vegan (veganistische), biologische en duurzame wijnen. Al onze wijnen zijn per fles te bestellen en worden geleverd met een unieke wijnbeschrijving en serveeradvies, zodat u het verhaal achter de wijn en het wijnhuis kunt ontdekken. Wij streven ernaar om uw wijn binnen twee dagen bij u thuis te bezorgen. Vanaf 75 euro wordt uw wijn gratis thuisbezorgd.  


Wijn & spijs
de perfecte wijn en spijs combinatie is een uitdaging. De juiste combinatie vergt kennis en ervaring.
Meer informatie
Wijnproeverijen
Bij BergoVino houden wij van wijn en delen deze passie graag met u! Naast ons online en persoonlijk advies, verzorgen wij ook wijnproeverijen.
meer informatie
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Blanco
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Tinto
€9,25
Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Rosado
€9,25
Weingut Tinhof, Tinhof Rosé
€9,40
Weingut Tinhof, Tinhof Blanc "Grüner Veltliner & Co"
€9,40
Domaine Merlet, Merlot
€8,25
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25
Domaine Merlet, Rosé Grenache-Cinsault
€8,40
Domaine Merlet, Sauvignon Blanc
€8,40
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rouge
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Rosé
€7,50
Rocca Maura, Les p’tits Galets Blanc
€7,60
Monte Tondo, "Aria" Bianco
€8,25
Monte Tondo, "Luigi" Rosso
€8,25