De beste wijnen voor bij de barbecue

Jul 29 , 2020

De beste wijnen voor bij de barbecue

Niets is fijner dan op een zwoele zomerse avond te barbecueën met vrienden of familie. Lekker lang genieten van heerlijke gerechten, de nietszeggende verhalen en natuurlijk de beste wijn. Maar wat is de beste wijn voor bij de barbecue? Wat kunt u doen om de beste smaakbeleving te ervaren? BergoVino zet wat handige tips op een rij en zoekt uit wat de beste wijn is voor de bij barbecue.

Drink een wijn met een niet te hoog alcoholpercentage

Het eerste stuk vlees ligt nog niet op de barbecue of iedereen staat met een glas wijn op tafel te dansen. Dit is iets wat u wilt voorkomen en wilt bewaren voor het eind van de avond. De zomeravonden zijn warm en het liefst wilt u de hele avond genieten van de barbecue. Kies daarom geen wijn met een hoog alcoholpercentage. De hoeveelheid suiker die de druif tijdens de oogst bevat zorgt voor het alcoholpercentage in de wijn. Tijdens de vinificatie (het wijnmaakproces) wordt de suiker omgezet in CO2 en alcohol. Wijngaarden in koudere klimaten of die hoger op de berg liggen zorgen voor een druif waar minder suiker in wordt opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat het alcoholpercentage lager is. Een frisse rosé is een ideale wijn voor bij de barbecue. Andere wijnen met een laag alcoholpercentage zijn: De (vb. Oostenrijkse Grüner Veltliner, Duitse Riesling of Grauerburgunder of de Pinot Grigio uit Italië) van BergoVino.

De beste wijnen voor bij de barbecue | BergoVino

Zorg dat de wijn op juiste temperatuur is

Een zomerse warme dag boven de 25 graden. De perfecte temperatuur om buiten te zitten en te barbecueën. Lekker, maar het kan de smaak van wijn verpesten. Als wijn te warm geserveerd wordt, overheerst de smaak van alcohol. Het is daarom erg belangrijk dat wijn gekoeld of op juiste temperatuur geserveerd wordt. Het koelen van een witte wijn of rosé is daarom erg belangrijk. De beste temperatuur voor witte wijn en rosé ligt tussen de 9 en 12 graden. Rode wijn mag ook licht gekoeld gedronken worden. Een veelvoorkomende fout is dat rode wijn te warm gedronken wordt. De ideale temperatuur om rode wijn te serveren (afhankelijk van het type wijn) is tussen de 16 en 18 graden. Heb je geen zin om steeds naar binnen te lopen om een nieuwe fles wijn te pakken? Zorg dan voor een wijnkoeler en zet de fles wijn, of uw glas, niet te dicht bij de barbecue.

Wijntips bij verschillende sauzen

Iets wat niet mag ontbreken bij een barbecue zijn verschillende sauzen. Lekker Nederlands toch? Een vers gerookt stuk vlees van de barbecue, met een heerlijk saus. Voor de beste smaaksensatie kun je de volgende wijnen kiezen bij de volgende saus:

De beste wijnen voor bij de barbecue | BergoVino

Een wijn bij elk barbecue gerecht

U wilt echt uitpakken en uw vrienden of familie verbazen met uw wijnkennis? Dan kiest u de perfecte wijn voor elk gerecht.

  1. Rundvlees

Een stevige biefstuk van de BBQ vraagt om een wijn die daar tegenop kan boksen. Een wijn met een hoge zuurgraad en veel tannines is perfect voor een goede biefstuk. De tannines worden soepel van smaak door de eiwitten uit het vlees. Rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Tempranillo of een Syrah zijn de ideale match.

  1. Varkensvlees

Spareribs, speklapjes of pulled pork op de barbecue? Dit mag niet ontbreken bij een echte barbecue. Varkensvlees is iets vetter, kies daarom voor een soepele rode wijn. Een goed glas Primitivo of Merlot maakt het helemaal af.

  1. Kip

Kip is zo veelzijdig dat zowel rode als witte wijnen erbij passen. Liefhebbers van rode wijn kiezen daarom een fruitige variant. U kunt het beste gaan voor Pinot Noir of Sangiovese. Liefhebbers van witte wijn gaan voor een volle witte wijn. Onze keuze is een heerlijke Grand Marrenon of een Rioja. Kip het meest veelzijdige stukje vlees.

De beste wijnen voor bij de barbecue | BergoVino

  1. Gerookte of vette vis

Als je voor vis op de barbecue gaat, kies dan voor een krachtige wijn. De sterke smaak van vette of gerookte vis gaat perfect samen met een rosé, Chardonnay of een Viognier.

  1. Schaal-/schelpdieren of gegrilde (wit)vis

Bij het horen van gegrilde vis, mosselen of garnalen loopt het water u toch al in de mond? Bij zo’n gerecht hoort een heerlijke witte wijn. Denk hierbij aan een goede Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner. De frisse witte wijn gaat perfect samen met de lichte, frisse smaken van de vis.

Rosé is de oplossing voor bij de barbecue

Even in de avond een terras opzoeken en genieten van een rosé na een lange werkdag. Herkent u dit zomergevoel? Denkt u aan een wijn bij de barbecue, maar wilt u niet te veel verschillende wijnen in huis halen? Dan is een lekkere Rosé de oplossing. Een ideaal zomerwijntje. Voor bij de barbecue zijn de roséwijnen Rosefine van Marrenon en de Tinhof rosé ideaal voor zowel vleesgerechten als visgerechten. Met een goede rosé kun je de hele barbecue vooruit.

De beste wijnen voor bij de barbecue | BergoVino

U kunt uw vrienden verrassen en verbazen met uw wijnkennis! Kies voor een barbecue wijnpakket. Of u uw vrienden wilt voorzien van een wijnproeverij of gewoon van een heerlijke wijn bij de barbecue. U bent voorbereid op een geweldige avond. Heeft u nog vragen? Dan staat ons team wijnspecialisten voor u klaar om u te voorzien van persoonlijk advies.